„Többet megtudhatsz másokról egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt.”

Platón

Miért éppen Játékos Önismeret? 
  • Mert játszva fejlődünk a leghatékonyabban – gondoljatok csak a gyermekkorra.
  • Mert az önismeretünk fejlesztése a legjobb alap a kiegyensúlyozott kapcsolatokhoz, önbizalomhoz, állandóan változó világunkban szükséges rugalmassághoz, magabiztossághoz.
  • Mert nem csak véresen komoly elmélyültségben lehet lelkileg fejlődni.
  • Mert a mai világban van épp elég feszültség, mélypont, töltődjünk inkább nevetve, felszabadultabban. Az értékes megélések így is megtalálnak.
  • Mert boldogsághormont nem lehet venni…de együtt nevetve, játszva, egymásra és magunkra csodálkozva csinálhatunk magunknak egy jó adagot. 🙂 
  • Mert így sokkal hamarabb feloldódunk, kapcsolódunk. Nincs feszengés, semmi nem kötelező. Játék. Nagyon komoly témák körül, mély üzenetekkel, egyéni tapasztalatokkal de ami a legfontosabb: vidám és feltöltő közegben.
Milyen játékok lesznek?

Minden alkalom nagyjából egy téma köré csoportosul. Ezen belül általában néhány könnyedebb, játékosabb, felszabadító játékkal kezdünk és zárunk. Közben pedig egy-két elmélyültebb feladat kerül terítékre. 

Lesznek egymás jobb megértését segítő, ön­ma­gunk új oldalainak felismerését le­he­tő­vé tevő, spontaneitásunkat, gon­dol­ko­dá­sunkat felpezsdítő gyakorlatok, és még nagyon sok más. 🙂 Saját magadat, ér­zé­se­idet, vágyaidat jobban meg­ért­he­ted és egy erőt adó, tá­mo­gató közegben, jobban képviselheted. Játszunk, be­szél­getünk, ne­ve­tünk, figyelünk magunkra és egymásra.

 Mennyire lehet/kell megnyílni?

Csak és kizárólag annyira, amennyire Te szeretnél. Minden játék, feladat után van megosztó kör az élményekről, de ha valami olyat tapasztaltál, amit inkább magadban tartanál, nincs semmi kötelező. Még a játék sem, senki ne érezze magát feszélyezve. 🙂

A megosztó köröknél sem ítélkezünk, szólunk bele egymás mondanivalójába. Ez nem csak a megnyílásunkat bátorítja de a hallgató felek minőségi és értő figyelmét is erősíti, amire pedig igen nagy szükség van mély kapcsolatainkban.

Azt biztosan nem fogod hallani, hogy „Nahát ez nem is így vagy úgy volt”. Ilyennel a hétköznapokban biztosan eleget találkozol… . 🙂 Itt bátran elmondhatod mindazt, amit érzel, tapasztalsz. Meglepődsz majd, mennyire izgalmas ilyen nyitottsággal mesélni és hallgatni egymást.

A valódi önmagunkról. 

Mire jó?

Egyénileg: ha jobban megismered a saját működésed, reakcióid, érzelmeid, hatásokat, amik értek, stb. a rálátással már sok minden oldódik. Ha tudod mi történik, több lehetőséged van olyan irányban változtatni, amerre jobban érzed magad. 

Közösségileg: a legjobb szó az összeszerető. 🙂 Ha megosztjuk egymással a belső történéseket, közvetlenebb, szeretet teljesebb légkör alakul ki. Jobban megértjük egymást nem csak a felszínen, de ténylegesen is. Elfogadóbbak tudunk lenni a megértés által. Így sokkal több esély van valódi együttműködésre, mind kommunikációban, mind pedig a tettek tekintetében.

Általános Elérhetőségek

szilvi@onebreszto.hu  +36704329889 facebook.com/onebreszto

Jelentkezés | Adatkezelési tájékoztató