Sziasztok!

Széplaki Szilvia vagyok, végzettségeim szerint biológus, mentálhigiénés szakember. Jelenleg egyéni segítő beszélgetéseket, reflux-tanácsadást és játékos önismereti cso­por­tokat vezetek. 

Saját utamat járva és távolabbra tekintve is meggyőződésem, hogy az egészséges kapcsolódás testünkkel, lelkünkkel, társainkkal és környezetünkkel kulcsfontosságú és kivétel nélkül egyenlően fontos a kiegyensúlyozott élethez. Ezen kapcsolódásaikban segítem a hozzám fordulókat nap mint nap, mely számomra egy izgalmas, állandó fejlődést igénylő ám örömteli hivatás. 

Minden irány igazából saját megtapasztalásokban gyökerezik. Testileg és lelkileg is sok kihívással találkoztam, mint például nem múló súlyos vashiányos vérszegénység, anyagcsereproblémák, hormonális zavarok, petefészekciszták, növekvő kötőszöveti csomó a mellben, szorongások, kapcsolódási és elválási nehézségek,  önbizalom problémák és még sorolhatnám. Amit nem tudtam megoldani csupán a biológiai folyamatokat szemlélve, ott a lelki fejlődés, a mentálhigiéné adta meg a válaszokat.

Az ELTE-n töltött kilenc év változatos biológusi tanulmányai és munkái után néhány izgalmas logisztikai, kreatív rajzolói és laboránsi kitérőn keresztül kerestem az utamat. Azt, ami lelkesedéssel tölt el, ami több, mint csak egy pénzkereseti lehetőség. Szegeden a Mentálhigiéné képzés egy mérföldkő volt ebben a tekintetben. Majd körülbelül ezzel egy időben a másik nagyon értékes és szeretett reflux-terápiás irány is körvonalazódott. Ezek után, egy kedves barátom felkérésére gyermekdráma foglalkozások vezetéséhez csatlakoztam.

Néhány évvel az egyéni vállalkozás indítás, az ajánlásokat követő marketing szemléletű vendégkör-építés és városi pörgés után kezdtem elidegenedni az így végzett munkától. Felismertem, hogy bár fontos és tanulságos tapasztalatokat szereztem, de hosszú távon az én értékrendemmel és lelki világommal összeegyeztethetetlen ez a fajta működés. Valójában eltávolít attól, ami az érték abban, amit és ahogyan dolgozom. 

Közben régi vágyam erősödött bennem, közelebb élni a természethez, a csendhez. Fenntarthatóbb életmóddal, léptékkel. Sok belső vívódást követően végül engedtem a hívásnak. Leléptem a tudatosan felépített, papírforma szerinti,  felívelőben lévő útról, és vidékre költöztem.

A futószalagszerű vendég fogadást, fáradtságosan egymás után „összemarketingezett” csoportok indíthatóságán való aggodalmakat, a személytelen reklámanyagok feletti izzadást átvette a minőségibb, mélyebb és személyesebb kapcsolódás. A bizalom, hogy akiknek az én segítségemre van szükségük, megtalálnak. Akkor is, ha csak annyira vagyok jelen például az online térben, amennyire időmből, energiámból, lelkemből jó szívvel kitelik. 

Rendkívül felszabadító tapasztalni, hogy az elmélyültebb figyelem, kevésbé keretek közé szorított idő, amit így a vendégeimnek, munkámnak tudok szentelni, egyre több értékes kapcsolódást, megkeresést gyümölcsözik. Napról napra erősödik bennem, hogy ami hiteles, ami érték, ahhoz nem kell bonyolult stratégia. Ha az ember valóban a saját útján halad, akkor az az őszintén belefektetett, elkötelezett munkával kivirágzik. 

Végzettségeim

– SZTE-BTK Pszichológiai intézet, Integratív mentálhigiéné 2017-2019.
Reflux terapeuta (2017)
Frissítő nyirokmasszőr (2017)
– ELTE-TTK Biológus PhD képzés, Molekuláris Sejt- és Neurobiológia, 2012-2015, fokozatszerzés nélkül
– ELTE-TTK Biológus MSc képzés, Molekuláris Genetika, Sejt- és Fejlődéstudomány, 2009-2012
– ELTE-TTK Biológia BSc képzés, 2006-2009

Saját élményű önismereti tapasztalataim:

– Egyéni segítő beszélgetések
– Pszichodráma
– Bibliodráma
– Playback technika
– EMK- erőszakmentes kommunikációs tréning
– Belső Gyermek csoport
– Hellinger-féle családállítás
– Belső utazás meditációk
– Személyesen kísért Szent Ignác-i lelkigyakorlat

Általános Elérhetőségek

szilvi@onebreszto.hu  +36704329889  facebook.com/onebreszto

Jelentkezés | Adatkezelési tájékoztató